Billeder fra en 100-års fest | |||
Lilje og jeg lagde årene sammen, og 100 år er vel en god grund til at
holde fest. Det gjorde vi Kristi Himmelfarts dag den 29. maj 2003. Vi fejrede vores 40 års bryllupsdag og min 60 års fødselsdag. Festen foregik i den smukke Munkekælder på Københavns Universitet. |
![]() |
||
![]() |
Et unikt sted i København Inden vi satte os til bords i Munkekælderen, samledes vi under det smukke Lindetræ i Universitetsgården. Munkekælderen, som var kælder i universitets Collegium, omtales første gang i 1464, men anses for at være meget ældre. Da Københavns Universitet i 1537 overtog universitetsfirkanten fra Sjællands biskop, lå der ud mod Nørregade flere selvstændige bygninger, der først blev sammenbygget i begyndelsen af 1600-tallet. Biskoppen fik til gengæld den hidtidige universitetsbygning ovre på den anden side af Nørregade. Navnet på kælderen er malende, men faktisk misvisende. Der har aldrig resideret munke her. Men som facaden ud mod Lindegården den dag i dag bærer præg af, stammer huset fra middelalderen. Interesserede kan læse mere her: Munkekælderen |
||
Velkomst i
Lindegården Mens de tre musikere spillede jazz under Lindetræet nød vi en velkomstdrink, som var mousserende vin med hyldeblomst. Klik her for at se billederne |
![]() |
||
![]() |
Tag-selv-buffet Festen blev holdt her i Munkekælderen. Krogene, som kan ses i loftet, stammer fra den tid, hvor kælderen blev benyttet som forrådskælder. Her har hængt oksekroppe, skinker, pølser og meget andet godt, som blev serveret for universitetets doktorer og magistre. På bordene til vores fest stod forretten klar: Paté af lyssej og lange, samt honning-senneps marineret laks og asparges. Tag-selv-buffet’en, som var sammensat af Lene, Lilje og mig, bestod bl.a. af varmrøget laks á la NØG, Kerstins Västkustrulle, Lenes Vitello Tonnato, røget lammekølle, Liljes kyllingelever mousse m/cognac og hasselnødder, helstegt brasiliansk okse samt slagterens hjemmelavede skinke. Hertil en masse spændende salater. Efter 1. buffet blev der dækket op med irsk emmentaler, gedeoste-rulle, Saint Albray (rødkitost), Cambozola med hvidløg, druer, syltede abrikoser og frisk frugt samt Cheesecake à la Mette, fragilité-kager fra Marianne og Jyttes Sara Bernard-kager. Til kaffen fik vi kransekager og Børges håndlavede chokolade. Klik her for ar se billederne |
||
En rundtur til de otte borde |
![]() |
||
![]() |
Middag for 60 gæster |
||
Dejlige taler
|
![]() |
||
![]() |
Sjove og rammende sange
|
||
Rubin-brudeparret
|
![]() |
||
![]() |
Dejlige gaver
|
||
Billederne |