Billeder fra en 100-års fest
Lilje og jeg lagde årene sammen, og 100 år er vel en god grund til at holde fest. Det gjorde vi
Kristi Himmelfarts dag den 29. maj 2003.
Vi fejrede vores 40 års
bryllupsdag og min 60 års fødselsdag.
Festen foregik i den smukke Munkekælder på Københavns Universitet.
Et unikt sted i København
Inden vi satte os til bords i Munkekælderen, samledes vi under det smukke Lindetræ i Universitetsgården.
Munkekælderen, som var kælder i universitets Collegium, omtales første gang i 1464, men anses for at være meget ældre.
Da Københavns Universitet i 1537 overtog universitetsfirkanten fra Sjællands biskop, lå der ud mod Nørregade flere selvstændige bygninger, der først blev sammenbygget i begyndelsen af 1600-tallet. Biskoppen fik til gengæld den hidtidige universitetsbygning ovre på den anden side af Nørregade.
Navnet på kælderen er malende, men faktisk misvisende. Der har aldrig resideret munke her. Men som facaden ud mod Lindegården den dag i dag bærer præg af, stammer huset fra middelalderen.
Interesserede kan læse mere her: Munkekælderen
Velkomst i Lindegården
Mens de tre musikere spillede jazz under Lindetræet nød vi en velkomstdrink, som var mousserende vin med hyldeblomst.
Klik her for at se billederne
Tag-selv-buffet
Festen blev holdt her i Munkekælderen. Krogene, som kan ses i loftet, stammer fra den tid, hvor kælderen blev benyttet som forrådskælder. Her har hængt oksekroppe, skinker, pølser og meget andet godt, som blev serveret for universitetets doktorer og magistre.
På bordene til vores fest stod forretten klar: Paté af lyssej og lange, samt honning-senneps marineret laks og asparges.
Tag-selv-buffet’en, som var sammensat af Lene, Lilje og mig, bestod bl.a. af varmrøget laks á la NØG, Kerstins Västkustrulle, Lenes Vitello Tonnato, røget lammekølle, Liljes kyllingelever mousse m/cognac og hasselnødder, helstegt brasiliansk okse samt slagterens hjemmelavede skinke. Hertil en masse spændende salater.
Efter 1. buffet blev der dækket op med irsk emmentaler, gedeoste-rulle, Saint Albray (rødkitost), Cambozola med hvidløg, druer, syltede abrikoser og frisk frugt samt Cheesecake à la Mette, fragilité-kager fra Marianne og Jyttes Sara Bernard-kager.
Til kaffen fik vi kransekager og Børges håndlavede chokolade.
Klik her for ar se billederne

En rundtur til de otte borde
Vores datter Lene og hendes veninde Charlotte styrede afviklingen af arrangementet sammen med det dygtige personale fra Le Cannibale, som havde dækket de otte borde.
Klik her for at se billederne

Middag for 60 gæster
Vi var 60 gæster til festen: Familie og venner i alle aldre – lige fra de to nyfødte: Benicio og Chili til min 92-årige svigermor, Edle. Gorm var festens Toastmaster, og han holdt styr på arrangementet.
Klik her for at se billederne

 
 

Dejlige taler
Mange sagde en masse dejlige ting om os: De ærede talere var Knud (og Kerstin sang), Steen, Freddie, Leif og Gorm (den myndige toastmaster). Lenes ”tale” til sin far og mor var en sang. Hun havde allieret sig med Per og den musikalske del af Ottenheim-klanen, som med Charlotte i spidsen gav det helt store nummer. (Ikke et øje var tørt). Sangens omkvæd gik på ordene: ”Henning og Lilje. Vi tror I fik jeres vilje”.
Jeg holdt talen til Rubin-bruden (som måske var lidt for lang, men 40 år er jo lang tid). Hvert 10-år fik en sang med på vejen af Per.
Klik her for at se billederne

 

 
 

Sjove og rammende sange
Yvonne leverede en flot sang med omkvædet: ”Kald det kærlighed – Kald det li’ hva’ du vil”. Amalie og hendes veninde Marta lavede en sang på stedet med en masse grin i: ”… og det var bar’ så superfedt, så dans med os og syng en sang”, står der i den.
Klik her for at se billederne

 

 
 

Rubin-brudeparret
Vi fik mange hurra’er og måtte op på scenen og synge med, da Lene og Charlottes sang blev fyret af.
Klik her for at se billederne

 

 
 

Dejlige gaver
De mange flotte gaver var helt i vores ånd: Flere af dem var billetter til musik og teater, som vi glæder os til, når sæsonen starter Forestillingen Ivanhoe i Dyrehaven, som vi allerede har set, var flot.
Klik her for at se billederne

 

 
 
 

Billederne
er taget af Yvonne Schnell og Camilla Ottenheim. Jeg har bearbejdet dem til brug for hjemmesiden, og de kan godt printes ud, men hvis der er ønsker om enkelte fotos, kan de leveres elektronisk herfra: lahrmann@privat-mail.dk
God fornøjelse med foto-kiggeriet
Henning
Retur til familien Lahrmanns hjemmeside